Bij de aanschaf van een tweedehands fiets ontvangt u van ons garantie. De garantie is verschillend per fiets en zal op de factuur gecommuniceerd worden. U ontvangt geen garantie op slijtageonderdelen. Hieronder vallen banden, remblokken, kabels, ketting en tandwielen.

Indien u een tweedehands fiets aanschaft met een nieuwe of gereviseerde accu, dan ontvangt u hierop garantie van de fabrikant of het revisiebedrijf. Op een nieuwe accu zit 2 of 3 jaar fabrieksgarantie. Op een gereviseerde accu zit 1 jaar garantie.

Veelgestelde vragen

De actieradius van mijn accu is afgenomen. Valt dit onder garantie?

Elke accu heeft slijtage. De slijtage van de accu kan per merk verschillen. Hierdoor hanteren fabrikanten verschillende normen. Om te bepalen of de afgenomen actieradius binnen de normen valt wordt uw accu getest en de resultaten naar de fabrikant gestuurd. Mocht de accu niet binnen de normen vallen, dan wordt de accu naar de fabrikant verstuurd en zullen zij verder onderzoek doen. De fabrikant bepaald uiteindelijk of de accu onder garantie vervangen/gerepareerd wordt.

Ik heb een lekke band. Is dit garantie?

Als de lekke band ontstaan is door een productiefout zal de binnenband vervangen worden onder garantie en het probleem worden opgelost. Mocht de lekke band niet zijn ontstaan door een productiefout, dan valt dit niet onder de garantie.

Ik heb mijn fiets een jaar niet kunnen gebruiken. Schuift de garantietermijn op?

Nee de aanschafdatum van de fiets is lijdend in de garantietermijn. Garantietermijnen worden niet verlengd bij het niet kunnen gebruiken van de fiets.

Krijg ik opnieuw garantie op een vervangend product?

Indien het product/onderdeel onder garantie is vervangen zal er geen nieuwe garantietermijn ingaan, tenzij dit anders is aangegeven. Indien u heeft betaald voor een onderdeel, dan zal er voor dit specifieke onderdeel een nieuwe garantietermijn ingaan.